za. 17 aug. 2024 - 20:00

Klapstoelkabaret

Intieme en komische optredens in de buitenlucht

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret. Zij toeren deze zomer weer met het mobiele podium langs bijzondere plekken in Nederland en komen ook naar Schokland! Ze brengen het festivalgevoel naar je toe met intieme voorstellingen in de buitenlucht. Je ziet zaterdagavond 17 augustus optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Dit jaar komen Tim Kroezen en Vlamousse naar de museumtuin. Bekijk hier de trailer.

Tim Kroezen

is een echte bèta liefhebber. Hij haalde een Bachelor Life Science en een MSc Energy Science, werkte in Supply Chain en werd daarna Consultant en is nu Comedian. En met succes. In 2022 won Tim de juryprijs van Groninger Studenten Cabaret Festival, deed hij mee aan het BNN Vara programma Ik Ga Stuk, won hij verschillende prijzen bij de Comedy Talent Award, het GriffioenDeStoep Cabaret Festival en het Leeuwarder Cabaret Festival. In 2024 stond hij in de finale van het Leids Cabaret Festival. “Tim is een slimme denker, die je geregeld op het verkeerde been zet”, aldus de jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival. “Tims grappen zijn slim, origineel, leuk en doorspekt met zelfspot. Het is een zoektocht naar zijn identiteit, met humor als copingmechanisme” aldus cabaret.nl.

Vlamousse 

schitterde als finalisten van het BNN programma Ik ga Stuk en het AD riep hen uit tot hét cabarettalent van 2024. Vlamousse, bestaande uit Brigitte van Bakel en Maya van As, staat bekend om hun schaamteloze eerlijkheid en weet als geen ander grote, ingewikkelde thema’s op hilarische wijze persoonlijke en herkenbaar te maken. In 2019 wint het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen aan de hand daarvan als “schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes”. Theaterkrant bekroonde hun meest recente voorstelling tot keuze van de criticus en schreef: “Beiden zijn sterk in typetjes en mimiek, die subtiel of abrupt kan veranderen in veelzeggende scènes die zo zijn uitgedacht dat ze even kritisch als komisch zijn.”