Vrije toegang voor kinderen

Theater voor iedereen

Wij bieden vanaf theaterseizoen 2024-2025 samen met de theaters in Regio Zwolle voor kinderen vrije toegang aan bij een aantal kindervoorstellingen. Hierbij willen wij een theaterbezoek ook voor gezinnen met minder financiële ruimte mogelijk maken. Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met kunst en cultuur. Het geeft ontspanning, een stukje geluk en een blijvende liefde voor de podiumkunsten. In een tijd waarin de prijzen alsmaar stijgen, is dat helaas niet vanzelfsprekend.

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de Rabobank.

De voorstellingen

Anansi
Professor S.
Nationaal Theaterweekend – Blind Date met een Sprookjesfiguur
Pim en Pom

Spelregels

De gratis kinderkaarten zijn beschikbaar voor kinderen t/m 12 jaar. Kinderen dienen in begeleiding van tenminste 1 volwassenen te zijn. Er geldt een maximum van 4 kaarten per klant.

We willen met dit initiatief theater financieel toegankelijk maken voor iedereen. Als je graag wilt bijdragen hieraan, willen we je aanmoedigen om wel een kaartje te kopen. Hiermee maak je het voor ons mogelijk om dit initiatief langer door te zetten en ook de komende jaren vrije toegang voor kinderen aan te bieden.

Theaters Regio Zwolle

Tien theaters in de regio Zwolle werken nauw samen onder de titel Regiotheaters. We werken intensiever samen op het gebied van programmering, marketing, techniek, en bedrijfsvoering. Het doel is meer keuze voor het theaterpubliek en een betere beheersing van de kosten.

De deelnemende theaters zijn Theater ’t Voorhuys in Emmeloord, HOFtheater in Raalte, Veluvine in Nunspeet, Theater De Tamboer in Hoogeveen, Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, Theater de Voorveghter in Hardenberg, de Stadsgehoorzaal in Kampen, De Meerpaal in Dronten, Schouwburg Ogterop in Meppel en Zwolse theaters in Zwolle mee.