do. 30 apr. 2020

Update corona 20 mei 2020

Beste gast,

We hebben in spanning gewacht op de persconferentie van Mark Rutte, op dinsdag 19 mei, waarin hij de besluiten over onze culturele activiteiten bekendmaakte. Uiteraard zijn we erg blij dat de coronamaatregelen worden versoepeld en dat we met ingang van 1 juni een deel van onze activiteiten fasegewijs kunnen hervatten.

We vinden het belangrijk om veilig te starten en hebben dit goed voorbereid. Zorgvuldigheid en veiligheid staan voorop! We hebben voor al onze locaties protocollen beschikbaar. We gaan vanaf 1 juni met de volgende activiteiten starten:

Theater ’t Voorhuys:
Vanaf 1 juni mogen we in Theater ’t Voorhuys kleinschalige activiteiten organiseren, met maximaal 30 bezoekers en vanaf 1 juli met 100 bezoekers. We starten donderdagavond 18 juni met “Klapstoelcabaret”. Een bijzonder optreden op het loading dock van het theater, waarbij het publiek buiten zit. Ons vaste publiek ontvangt hierover binnenkort meer informatie en de mogelijkheid om een plekje te reserveren!

Woensdag 1 juli organiseren we onze eerste “coronaproof” voorstelling. Wat staat er op het programma voor deze avond? Dat is nog een verrassing! Hou onze website en socials in de gaten!

Artiesten staan te popelen om weer op te treden. Nu het culturele leven zo goed als stil ligt, hebben zij geen inkomsten meer. Muzikant Ed Struijlaart bedacht een manier om toch op te kunnen treden: live vanuit zijn studio komt hij bij jou de woonkamer binnen middels een live stream. Deze stream wordt exclusief aangeboden door Theater ’t Voorhuys. Een gratis optreden, maar mocht je genieten van zijn optreden, dan kan er een donatie worden gedaan in Ed’s virtuele gitaarkoffer. “Betaal wat je het waard vindt” is het principe. Het optreden vindt plaats op zaterdag 30 mei om 20.30 uur via https://www.facebook.com/theater.tVoorhuys/

Wij willen iedereen hartelijk danken voor het geduld in de afwikkeling rondom de afgelaste voorstellingen. Wij zijn nog steeds druk bezig met het zoeken naar vervangende datums. Voor 1 juli 2020 hopen wij iedereen die tickets gekocht heeft een passende oplossing te kunnen bieden in de vorm van een nieuwe datum, een tegoedbon of restitutie. Daarover zullen wij iedereen persoonlijk berichten.

Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst en Eut de Kunst Urk
Vanaf 1 juni gaan we een deel van de lessen fasegewijs hervatten. Het gaat in eerste instantie om de individuele muzieklessen. Dit geldt voor alle instrumenten. En daarnaast hervatten we de lessen van twee kleinschalige beeldende cursussen. Cursisten die weer fysiek les kunnen krijgen, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht van hun docent. De naschoolse (muziek)lessen in de kindcentra en op de basisscholen in de Noordoostpolder worden nog niet hervat, deze zullen voorlopig online doorgaan.

Onze cultuureducatie-activiteiten op scholen zullen voorlopig nog geen doorgang vinden. We blijven in overleg met de scholen en schoolbesturen hierover.

Kunstuitleen Emmeloord:
Kunstuitleen Emmeloord gaat vanaf vrijdag 5 juni open op afspraak, voorlopig alleen op de vrijdagen en zaterdagen. Leden van de kunstuitleen ontvangen bericht hierover.

Museum Schokland:
Museum Schokland gaat dinsdag 2 juni weer open. Om een veilig museumbezoek te kunnen bieden, zullen we het aantal bezoekers dat zich tegelijkertijd op het museumterrein bevindt beperken. Dit betekent dat we gaan werken met tijdsblokken. Mensen die het museum willen bezoeken, bestellen voorafgaande aan het bezoek een online ticket. Het is tevens mogelijk om telefonisch een ticket te bestellen. Dit kan vanaf maandag 25 mei tot en met zaterdag 30 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf 2 juni is reserveren dagelijks mogelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over museumbezoek is te vinden op de website van Museum Schokland.

De jubileumexpositie van Paul Dikker in de Pastorie is verlengd tot en met 25 oktober 2020. En vanaf juli zal Pat van Boeckel, i.s.m. Museum Schokland, een kunst- en poëzie- en wandelroute op Schokland organiseren. Hij heeft verschillende kunstenaars gevraagd werk te maken bij het thema ‘Eb’ en speelt daarmee direct in op het ‘laagtij’ waar we in cultuur, samenleving en economie ons toe moeten gaan verhouden. Het wordt een unieke eenmalige, openluchtexpositie met zo’n 10 kunstwerken op en rond het museumterrein die de hele zomer bezocht kan worden. Meer informatie hierover volgt spoedig!

Protocollen raadplegen?
De veiligheidsprotocollen met betrekking tot fysieke (muziek en beeldende)lessen, het bezoeken van een theatervoorstelling, museumbezoek, hygiënemaatregelen, de routing in onze gebouwen en andere zaken die bijdragen aan een veilige situatie voor onze cursisten en bezoekers zijn binnenkort te lezen op de sites van onze locaties.

Meer weten?
Heb je voor 1 juni vragen? Stel ze gerust via info@muzischcentrum.nl, kunstuitleen@muzischcentrum.nl, info@theater-voorhuys.nl of info@museumschokland.nl.

Wij hopen jullie gezond en wel weer terug te zien!

Marcel Jansen
directeur/bestuurder