di. 07 mei. 2024

Kinderen vrije toegang bij theatervoorstellingen

De theaters in de Regio Zwolle bieden vanaf het komende theaterseizoen kinderen vrije toegang aan bij een aantal jeugdvoorstellingen. Hierbij willen zij een theaterbezoek ook voor gezinnen met minder financiële ruimte mogelijk maken. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de Rabobank.

Theater voor iedereen

De samenwerkende theaters maken een theaterbezoek graag toegankelijk voor iedereen. In een tijd waarin de prijzen alsmaar stijgen, is dat helaas niet vanzelfsprekend, terwijl de theaters overtuigd zijn dat cultuur een belangrijk onderdeel is van ons leven. En dat het belangrijk is om  al op jonge leeftijd kennis te maken met kunst en cultuur. Het geeft ontspanning, een stukje geluk en een blijvende liefde voor de podiumkunsten.

Voor kinderen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen, kan een theaterbezoek een klein lichtpuntje zijn. Het samenwerkingsverband van theaters Regio Zwolle wil daarom kinderen tot en met 12 jaar vrije toegang bieden tot jeugdvoorstellingen. 

Welke voorstellingen
Wij bieden vrije toegang voor kinderen bij geselecteerde voorstellingen. Kijk snel welke voorstellingen dat zijn. Vanaf 18 mei kun je hiervoor boeken. Dan is de start kaartverkoop van het nieuwe seizoen.

Voorwaarden
Er moet minimaal één volwassen betalende begeleider mee. De regeling geldt alleen voor kinderen tot en met 12 jaar. De kaarten kunnen besteld worden voor geselecteerde familievoorstellingen. Bekijk de mogelijkheden en precieze voorwaarden per theater.

Theaters Regio Zwolle werken samen
Tien theaters in de regio Zwolle werken nauw samen op het gebied van programmering, marketing, techniek, en bedrijfsvoering. Het doel is meer keuze voor het theaterpubliek en een betere beheersing van de kosten.

De deelnemende theaters van ‘Kinderen vrije toegang’ zijn Theater ’t Voorhuys in Emmeloord, HOFtheater in Raalte, Veluvine in Nunspeet, Theater De Tamboer in Hoogeveen, De Meerpaal in Dronten, Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, de Stadsgehoorzaal in Kampen en Zwolse theaters in Zwolle.

Theater de Voorveghter in Hardenberg en Schouwburg Ogterop in Meppel zijn ook onderdeel van Theaters Regio Zwolle, maar nemen geen deel aan de actie ‘Kinderen vrije toegang’.