do. 26 nov. 2020

Pop-upexpositie Podium voor de Polder

Burgemeester Westmaas opent op dinsdag 1 december om 13.30 uur de pop-upexpositie ‘Podium voor de Polder’. Tijdens een coronaproof wandeling door het theater kun je een bonte collectie bekijken van regionale archeologie en theatergeschiedenis, oude ansichtkaarten, Polygoonjournaals en historische foto’s. Daarnaast is recent werk te zien van lokale kunstenaars zoals Anca Blok, Wim Heuseveldt, Marcel Jaasma, Alice Valk, Trudi de Kreek, Almas Pieters en Ronald Baarda.

In verband met de coronamaatregelen worden de voorstellingen pas vanaf 20 december hervat. De tijdelijke tentoonstelling ‘Podium voor de Polder’ is samengesteld om inwoners van de regio een alternatief, interessant programma te bieden.
Het team van Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft materiaal op verschillende locaties – Museum Schokland, Kunstuitleen Emmeloord en Theater ’t Voorhuys – verzameld en in de pop-upexpositie gebundeld. Ook Cultuur Historisch Centrum verleende medewerking en stelde materiaal uit hun archief beschikbaar.

De pop-upexpositie ‘Podium voor de Polder’ in Theater ’t Voorhuys duurt van dinsdag 1 t/m woensdag 16 december. De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 16 uur. Vooraf online reserveren is verplicht. Welkom!