di. 17 okt. 2023

Gekke beestenboel tijdens Nationale KinderTheaterWeek

Jong en oud kunnen in de herfstvakantie op dinsdag 24 oktober genieten van de leuke jeugdvoorstelling ‘Hé, wie zit er op de WC?”. Naast de voorstelling zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen te beleven, zoals schminken, een ballonnenman en dierenmaskers knutselen. De voorstelling valt namelijk in de Nationale KinderTheaterWeek die dit jaar voor het eerst plaats vindt.

Hé, wie zit er op de WC? (2+)

Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet! We gaan nog niet naar bed!’ van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje ons meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven.

Schaap en Neushoorn spelen tikkertje, Nijlpaard glijdt van de trapleuning af en landt precies op tijd in bad voor het ‘Spetterde- Spat-gevecht’ van Haas terwijl Leeuw en Krokodil alvast beginnen met verstoppertje. En dat terwijl het jongetje juist wil slapen! En wie zit er toch de hele tijd op de wc?

Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Koop je kaartje

Leuke activiteiten

De kinderen kunnen zich voorafgaand aan de voorstelling laten schminken als hun favoriete dier. Ook is er een ballonnenman die op verzoek de leukste ballondieren kan maken. En er zijn leuke knutselactiviteiten, zoals dierenmaskers maken.

KinderTheaterWeek

Van 18 tot en met 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. Een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, met steun van de Vriendenloterij.  Theaters door heel Nederland openen tijdens de KinderTheaterWeek hun deuren voor alle kinderen in Nederland.

Waar in deze week vaak al kinder- en jeugdvoorstellingen staan geprogrammeerd, staat dit keer het gehele theater in het teken van kinderen. Daarnaast worden voor en achter de schermen er diverse activiteiten, die vrij te bezoeken zijn, georganiseerd.