di. 13 jun. 2023

De Kersentuin op Schokland

De makers van o.a. de succesvolle voorstellingen “de Bleekneusjes” en “n Meeuw” maken een nieuwe, heerlijke muzikale buitenvoorstelling op Schokland, een herrezen eiland vol verhalen.

Een muzikale voorstelling over verbondenheid met het landschap, onontkoombare klimaatverandering, nieuwe liefdes en de onmogelijkheid om je los te maken van je eigen verleden, gebaseerd op ‘de Kersentuin’ van Anton Tsjechov.

De Kersentuin op Schokland is de eerste in een serie van jaarlijks terugkerende zomer locatievoorstellingen in de omgeving van Schokland – met als doel een nieuwe plek te veroveren voor locatietheater met een sterke band met de omgeving, met een landelijke uitstraling, die daarnaast een talentontwikkelingstraject biedt aan getalenteerde jonge muziektheater talenten om in een professionele omgeving de eerste stappen te zetten in het theatervak.

Het verdwenen eiland Schokland vormt de locatie en inspiratiebron voor de voorstellingen. Het verhaal van Schokland – een eiland dat in de 19e eeuw gedwongen werd verlaten door de zeespiegelstijging, maar na inpoldering van de Noordoostpolder opnieuw tevoorschijn kwam, vertelt een verhaal van onomkeerbare verandering, een nieuwe manier van leven, maar ook van verdronken herinneringen, pioniersgeest en klimaatverandering. Tsjechoviaanse personages bevolken dit landschap en maken de verbintenis tussen onze levens en de onontkoombare verandering tastbaar.

Prijs: € 20,-

Data

Woensdag 19 juli

Donderdag 20 juli

Vrijdag 21 juli

Zaterdag 22 juli

Zondag 23 juli