di. 31 mei. 2022

Bijzonder concert voor vluchtelingen Oekraïne

Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Gemeente Noordoostpolder organiseren op zondagmiddag 12 juni een bijzonder concert in Theater ’t Voorhuys voor vluchtelingen uit de Oekraïne. De organisatie wil hen hiermee een hart onder de riem steken.

Sinds de uitbraak van de oorlog in de Oekraïne hebben een groot aantal vluchtelingen onderdak in de Noordoostpolder gevonden. Zij zijn daarbij geholpen door allerlei instanties en individuen uit de polder. Voor de vluchtelingen is de oorlog en de vlucht naar een ander land een traumatische ervaring. Ook voor de mensen die hen opvangen en begeleiden is dit een inspannend proces.

Om de Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen even alles te laten vergeten, nodigen Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Gemeente Noordoostpolder hen op 12 juni uit voor een concert in Theater ‘t Voorhuys. Zij kunnen een middag genieten van muziek en zang, met een bijdrage van een grote groep professionele musici uit de polder. Docenten en leerlingen van Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Vocalgroup Flevox en trio CoMaRo zetten zich hier belangeloos voor in en zelfs burgemeester Roger de Groot levert een artistieke bijdrage.

Vluchtelingen en hun gastgezinnen/ begeleiders worden van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Zij worden via diverse instanties en kanalen hierover op de hoogte gebracht.

Aanvangstijd: 14.30 uur
Neem voor vragen contact op met Rob Bredewout.