vr. 11 mrt. 2022 - 21:30

De Beurz: Yellofox en Emmy (GEANNULEERD)

POPMuziek

De Beurz
Naast de reguliere theaterprogrammering organiseren wij ook staconcerten in onze Beurszaal. Dans lekker mee en geniet van een gevarieerd aanbod.

Yellofox
Amerikaanse folkpop van Nederlandse bodem met roots in de polderklei. Yellofox creëert een eigen geluid door de meerstemmige zang van Jorieke de Vet en Marc Mosmans, op een basis van cello-spel en prachtige gitaarmuziek. Ondersteunt door de (contra)bas van Ronald de Jong, elektrische gitaar van Roger Verbeek en de drums van Bob Koning maakt Yellofox sfeervolle, soms melancholische maar ook opbeurende deuntjes die zeker de moeite waard zijn. Het gezelschap heeft de lockdown goed benut en keihard gewerkt aan hun eerste album: Tomorrow will be gone, it’s sad to know but this is today. Een plaat vol folky popliedjes, met een sterke invloed van de grote singer/songwriters uit de sixties en seventies. Het resultaat is een aantal heerlijke liedjes, van dromerig tot lekker opzwepend. Het prachtige “Homesick”, met een in de Noordoostpolder opgenomen video, is een sterk staaltje muzikaal ambachtelijk vakmanschap.

Emmy
EMMY maakt pop/rock muziek die je aan het denken zet, maar ook laat dansen. De 23-jarige zangeres uit Haarlem is vlogger, zangdocente en hard aan het bouwen aan haar zangcarrière. Van een pop ballad tot aan een uptempo rocksong, alles komt voorbij op haar debuutalbum Power Woman die in 2020 uitkwam. Vrouwelijke empowerment staat hierbij centraal. EMMY zit niet graag stil en bracht al snel hierna een EP genaamd Bored When You Call uit in januari dit jaar. Hierop staat de succesvolle single On Hold, een lied over de Covid Lock down. Inmiddels is ook haar tweede studioalbum opgenomen en gaat deze in 2022 uitgebracht worden. Bij haar aankomende album staat het thema heling centraal.