vr. 3 mei. 2024 - 20:00

Yamato

The drummers of Japan Muziek

YAMATO is een Japanse Taiko-drumgroep gevestigd in de prefectuur Asuka-mura, Nara. Bij de Japanners is deze plek ook wel bekend als de geboorteplaats van Japan. Ze noemen zichzelf “YAMATO, de Taiko-drumgroep die de hele wereld rondreist”.  Yamato heeft meer dan 4.000 shows gedaan in 54 landen over de hele wereld sinds hun oprichting in 1993.

Op het podium staan ze met meer dan 40 Taiko-drums en deze hebben allemaal een ander karakter. Hun grootste trommel genaamd “ Odaiko ”, is gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud. Deze is ongeveer twee meter in doorsnee en weegt 500 kg. Alle andere Taiko drums zijn verschillende maten en hebben verschillende geluiden.

Ze laten hun Taiko-drums niet alleen exploderen in een enorm geluid; ze produceren ook delicate muziek die de luisteraar voorziet van een palet van zorgvuldig vervaardigd tonen. Dit is waarom YAMATO’s originele uitvoeringen bekend staan als “fysieke muziek” en hierdoor blijven ze lovend ontvangen worden over de hele wereld. YAMATO is soms intens, soms verdrietig, soms geruststellend en in het volgende moment komisch op het podium.

Het publiek is meer dan een groep toeschouwers. Het wordt overspoeld door het geluid van de Taiko, zweet, huilen en lachen; ze worden één met de artiesten. Allerlei soorten mensen verzamelen zich rond het geluid van de Taiko en verweven hun leven waarbij ze de kracht voelen van elkaars innerlijke passie en hart.