zo. 28 jan. 2024 - 15:00

Carel Kraayenhof (Theaterweekend)

Muziek

Vrijdag 26 t/m zondag 28 januari is het Nationaal Theaterweekend! Bezoek een voorstelling voor maar € 10,- en geniet van gezellige, extra activiteiten. Zoals een kijkje achter de theatergordijnen en workshops.

Carel Kraayenhof heeft dit jaar veel te vieren en daarom pakt hij flink uit.

Hij vergaarde nationale bekendheid met zijn ‘Adiós Nonino’ tijdens het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Samen met zijn ‘compañeros’ van het Carel Kraayenhof Quartet presenteert hij een theaterconcert met muziek van vier grote tango-componisten: Pugliese, Piazzolla, Salgán en Troilo. Vier bijzondere Argentijnse muzikanten en componisten die leefden op de hartslag van de tango.

Indringend, wrang, lyrisch en melodieus: alle muzikale stemmingen zijn ruim vertegenwoordigd in deze muzikale vertelvoorstelling. De geniale tango’s van Pugliese, Salgán, Troilo en natuurlijk Piazzolla worden versterkt door verhalen die worden verteld door de muzikanten zelf. Verhalen over vier Argentijnse mannen die muzikaal en persoonlijk innig verbonden waren en die ieder op hun eigen manier de schat van de tango in zich droegen. Maar ook persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld Carel en zijn Argentijnse pianist Juan Pablo over hun ontmoetingen met hun geliefde maestro’s.

 

 

Tango is de eerste glimlach op je gezicht, nadat je een zee van tranen bent overgestoken