wo. 10 aug. 2022 - 15:00

Robinson Crusoe (5+)

Zomer op Schokland Jeugd & Familie

Let op! Deze voorstelling bieden wij gratis aan, maar een entreebewijs voor Museum Schokland is voor iedere bezoeker wel verplicht. Deze kun je hier bestellen.

Wat doe je als je schip vergaat en je alleen op een onbewoond eiland terecht komt? Hoe overleef je zonder hulp van andere mensen in een wereld die je niet kent? Je hebt niemand die je helpt want je bent alleen. Hoe is dat om zo alleen te zijn? Hoe is het om de baas in je eigen land te zijn, of koning in je eigen koninkrijk?

300 jaar geleden werd hier een boek over geschreven en nog kent iedereen de naam van deze beroemdste schipbreukeling: Robinson Crusoe.

Met veel humor en interactie gaat Ton het verhaal van Robinson te lijf. We maken mee hoe Robinson als kind is en waarom hij het zeegat kiest. Dan beleven we de storm en het aanspoelen.

Als Robinson honger heeft gaat hij samen met de kinderen kijken hoe je je eigen nieuwe bestaan kunt opbouwen. Als de schipbreukeling eenzaam is laat Ton de kinderen een lied zingen om de eenzaamheid aan te kunnen. Ton en de kinderen vermaken zichzelf met niets en dat staat natuurlijk haaks op de huidige vermaak cultuur. En het publiek hoort zonder dat ze het in de gaten heeft verschillende stukken klassieke muziek en maakt kennis met een klassieke roman. Kinderen spelen geiten, honden en ook een kat. Het publiek mag kannibalen spelen en we gaan kijken hoe we elkaars taal kunnen leren spreken. Tot slot komt er na 24 jaar een einde aan het verblijf van Robinson op zijn eiland en zingen we gezamenlijk over vriendschap!!!