do. 18 nov. 2021 - 20:15

Literair Café (GEANNULEERD)

Met Roos Schlikker Literair

Roos Schlikker is te gast bij het Literair Café in Theater ’t Voorhuys om een lezing over eigen werk te geven. Zij is bekend als columniste van het Parool en Kek Mama en schoof regelmatig aan als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Roos Schlikker begon als journaliste en werkte onder meer voor Vrij Nederland, HP/De Tijd en Volkskrant Magazine. Tegenwoordig schrijft ze columns voor o.a. LINDA. Intermediair, Kek Mama en Libelle. In haar columns schrijft ze over het leven van alle dag, maar ook over politiek en psychiatrie. Hartverscheurend, grappig, boos, verdrietig of cynisch.
In 2008 verscheen haar eerste boek ‘Het eerste miljoen is het moeilijkst’, gevolgd door ‘Ik wens je het onmogelijke’ (2012). Daarna bracht ze nog vier boeken uit, waaronder een verzameling van haar leukste columns over moederschap in ‘We rommelen maar wat aan’ en de roman ‘Moeder van Glas’, een persoonlijke zoektocht naar haar moeder, die in 2017 plotseling overleed op 68-jarige leeftijd. Naast columns en boeken schrijft Roos ook scenario’s voor tv en theater.

Het Literair Café wordt georganiseerd door Theater ’t Voorhuys in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Leden van de bibliotheek en Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land krijgen €2 korting op de voorstelling.
Wil je hiervan gebruikmaken, reserveer dan per e-mail (kassa@theater-voorhuys.nl), telefonisch of aan de kassa. Op de dag van de voorstelling wel graag even je pas tonen.