do. 17 mrt. 2022 - 20:00

Literair Café

met Adriaan van Dis Literair

Schrijver Adriaan van Dis is te gast bij het Literair Café. Hij wordt tijdens deze avond geïnterviewd door Aukje van der Molen én het publiek. Het gesprek gaat onder meer over zijn verhalenbundel Vijf Vrolijke Verhalen en KliFi.

Over de auteur
Adriaan van Dis is een veelzijdig auteur en heeft voor zijn werken vele prijzen gewonnen. Zo won hij in 2015 de Libris Literatuurprijs voor zijn roman Ik kom terug en kreeg hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 stond zijn roman De Wandelaar centraal tijdens Nederland Leest. Adriaan van Dis groeide op in een Indische familie, wat een belangrijk thema vormt in zijn werk. In 1983 debuteerde hij met de roman Nathan Sid. Enkele andere bekende werken zijn Indische Duinen, Familieziek en Dubbelliefde. Adriaan van Dis schreef ook essays, toneel en poëzie. Enkele van zijn werken zijn vertaald.

Tijdens de pauze is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren. Boekhandel Bruna zal aanwezig zijn voor de boekverkoop.

Het Literair Café
Het Literair Café wordt georganiseerd door Theater ’t Voorhuys in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Tijdens de pauze verzorgt boekhandel Bruna de boekverkoop en is er gelegenheid om de werken te laten signeren. Let op, er kan alleen contant betaald worden.

Leden van de bibliotheek en theaterpashouders krijgen korting op de voorstelling.