wo. 18 okt. 2023 - 20:00

Van lijden naar leiden

Lezing van Joseph Oubelkas Gastprogrammering

‘Als Joseph spreekt, is iedereen stil’. Sinds de verschijning van zijn autobiografie 400 brieven van mijn moeder (2011) geeft Joseph Oubelkas (1980) lezingen in binnen- en buitenland. Hij deelt deze avond zijn inspirerende verhaal over zijn onterechte gevangenschap in Marokko in de hoop iets voor andere mensen te kunnen betekenen.  Zijn boodschap: “Je hebt je eigen lot in handen. Wat er ook op je pad komt; jij bepaalt hoe je ermee omgaat”. Een topspreker met een grote impact die volop stof tot nadenken achterlaat.

Eind 2004 raakt de dan 24-jarige Joseph Oubelkas vanuit het niets betrokken bij een bizarre gebeurtenis. Hij wordt tijdens een zakenreis naar Marokko opgepakt voor drugssmokkel en zonder enige bewijs of onderzoek veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Na 4,5 jaar onschuldig opgesloten te hebben gezeten, komt hij vrij. Hij besluit met zijn verhaal anderen te helpen.

Joseph neemt je mee naar het harde leven in smerige, overvolle Marokkaanse gevangenissen. Hoe gaat hij daar om met zijn verdriet, woede en frustraties? Hoe houdt hij zich staande onder zulke barre omstandigheden? Waaruit haalt hij de motivatie om er het beste van te maken? De lessen die hij toen geleerd heeft, verrijken nu zijn leven. Zo’n rijk leven gunt Joseph graag iedereen.

Google de naam Joseph Oubelkas en u kunt er eigenlijk niet om heen. Kortom een spreker van formaat, een verhaal met een boodschap waar iedereen voordeel mee kan behalen.

Leden van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land zijn voor deze avond uitgenodigd. De Ledenvereniging geeft niet-leden de mogelijkheid deze avond ook aanwezig te zijn. Hiervoor koopt u online een kaartje bij Theater ’t Voorhuys. De toegangsprijs is inclusief een drankje.

Foto: José Donatz Fotografie