za. 25 feb. 2023 - 11:00

Gruffalo & Co

Winterfestival Jeugd & Familie

Neem je muts en handschoenen mee en beleef de grootste pret tijdens ons Winterfestival. Van een levensechte sneeuwbol tot een speciale sneeuw-editie van de Gruffalo. En natuurlijk een sneeuwballengevecht na afloop. Tijdens dit super leuke festival kun je de hele dag van leuke voorstellingen genieten en wordt onze foyer omgetoverd tot winterwonderland met leuke activiteiten voor de jonge bezoekers.

Als het sneeuwt (2+) | 11.00 u

Een aanstekelijke, grappige voorstelling over de droom van de reiziger. Deze voorstelling speelt zich af in en om een levensgrote sneeuwbol en een schilderij.
“Verwondering is het sterkste kenmerk van ‘Als het sneeuwt’. Bij binnenkomst ligt in een levensgrote sneeuwbol – zonder sneeuw – een meisje (Zahira Suliman) te slapen. Langzaamaan ontwaakt ze en na even zoeken en wat langzame dansbewegingen vindt ze een verstopt deurtje om naar de buitenwereld te ontsnappen. Bedenker en regisseur Simone de Jong weet met deze woordeloze voorstelling drie kwartier lang zelfs de 2-jarigen in de zaal geboeid te houden. Dat is knap.”
Léonie Sanders – Scenes.nu, mei 2022. Lees de complete recensie hier.

Winter-Gruffalo (3+) | 13.30 u
Deze winter is succesvoorstelling De Gruffalo te zien in een speciale sneeuw-editie. Geniet nog eenmaal van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. ‘De Gruffalo’ is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. Deze succesvoorstelling van Meneer Monster is een bewerking van het meesterlijke kinderboek ‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson & Axel Scheffler.

Het Kleurfeest
Tussen de voorstellingen door kunnen de kinderen lekker ontspannen tijdens het kleurfeest. Al tekenend op een groot vel papier op de grond nodigen de tekenaars het publiek uit mee te gaan in het grote tekenavontuur. Terwijl de zanger/gitarist prachtige liedjes zingt uit de geschiedenis van de popmuziek ontstaat er een groot kunstwerk waar elk kind (en ouder) op zijn manier aan bijdraagt. Iedereen is welkom al is het alleen maar om even lekker tussen de kleuren te liggen.