di. 17 aug. 2021 - 19:30

Gouden Haas

Dagboek van een ontwortelde ziel Toneel

Mens Boom Dier is een poëtische en muzikale locatietheater­ voorstelling. Een hallucinerende trip door tijd en ruimte, over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting. De natuur is door cijfers en grafieken die ons door zoekmachines en de media worden voorgeschoteld, onttoverd geraakt. Als medicijn tegen afstomping, gaat Gouden Haas voor Mens Boom Dier te rade bij de magische verhalen van onze voorouders. Hoe gingen zij om met vragen over natuurverschijnselen die groter waren dan ze konden bevatten?

Mens is ziek. Ze is het bos in gestuurd om te herstellen. Ze zoekt naar wortels, haar eigen wortels, die haar weer kunnen verbinden met het leven om haar heen. Een verpleger sluit Mens met een infuus aan op het wortelstelsel van Boom. Dan begint Mens te hallucineren. Boom begint te praten en de verpleger verandert in een vogel. Wat hebben Boom en Dier haar te vertellen? Wat hebben deze wezens ons te vertellen?

In Mens Boom Dier geeft Gouden Haas de natuur een stem en prikkelt je verbeelding om lineair denken om te buigen naar een circulair bewustzijn, waarin uit elk einde iets nieuws kan ontstaan.

Gouden Haas

Gouden Haas heeft haar thuisbasis in Almere Oosterwold en staat onder artistieke leiding van regisseur Gienke Deuten. Met grote ecologische thema’s als basis en een magisch realistische beeldtaal ontwikkelde Gouden Haas een nieuw genre locatietheater: eco-poëzie.