za. 26 mrt. 2022 - 20:15

FBCR en ALICE SPRINGS in concert

FBCR & Alice Springs Amateurgezelschap

Cultuurbedrijf Noordoostpolder organiseert dit unieke cross-over concert ter ondersteuning van amateurkunst en ter stimulering van Harmonie en Fanfaremuziek in het bijzonder. Het concert bestaat uit een volledig gezamenlijk programma in de Theaterzaal met nazit en unplugged miniconcert in de Beurszaal.

FBCR (Fanfare-orkest Bant Creil Rutten), opgericht in 1965, is een gezellige en ambitieuze vereniging uit de drie noordelijkste dorpen van de Noordoostpolder. Sinds 1991 staat FBCR onder de vakkundige leiding van Koop Meindert Schokker. Het orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten en streeft een naar een hoog niveau door onder andere deel te nemen aan KNMO concertconcoursen en muziekfestivals. Het orkest verleent regelmatig medewerking aan activiteiten in en rondom de drie dorpen Bant, Creil en Rutten. Daarnaast werkte het orkest mee aan muzikale projecten zoals de succesvolle Polderproms en organiseert het orkest zelf concerten, waaronder het geroemde jaarlijkse donateursconcert.

Alice Springs is een inmiddels spraakmakende 5-mans (feest)band met een aanstekelijke Ierse sound en werkte meerdere malen samen met HAFABRA-orkesten. Nummers van o.a The Dubliners, The Pogues, Rowwen Hèze, John Denver en Johnny Cash worden naar eigen hand gezet en vormen een spannende basis voor een uniek cross-over concert.