zo. 24 mrt. 2024 - 11:00

Elisa Maayeshi en Pieter Bogaert

Klassiek op Schokland Klassiek op Schokland

In de reeks Klassiek op Schokland spelen Elisa Maayeshi en Pieter Bogaert in de museumkerk op Werelderfgoed Schokland.

Elisa Maayeshi
Afgelopen mei studeerde Elisa Maayeshi (2001) cum laude met een 9,5 voor haar interpretatie van La voix humaine van Francis Poulenc op het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. Al vanaf jonge leeftijd heeft Elisa een grote liefde voor het theater. Vanaf haar zevende kreeg ze zangles van Maria Anna Huitema en als tiener zong ze verschillende rollen bij muziektheatervereniging La Mascotte. Vanaf haar vijftiende ging ze naar het ArtEZ conservatorium voor zangles bij Claudia Patacca. Na het afronden van haar bachelorstudie is ze nu onderdeel van de Dutch National Opera Academy.

Ze zong in 2022 in een moderne opera op het Vienna Summer Music Festval. Ook zong ze enkele oratoriumwerken als het Requiem van Mozart en de Nelsonmis en Theresienmis van Haydn. Ze ontving een studiebeurs van de Miluška Duffková stichting.

Pieter Bogaert
De Belgische pianist Pieter Bogaert is een gepassioneerd liedbegeleider en kamermusicus. Hij voltooide zijn pianostudies bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor studeerde Pieter bij David Earl in Cambridge en Raymond Fischer in Oxford.

Sinds 2019 vormt hij een vast duo met altviolist José Nunes. Samen verkennen ze het altvioolrepertoire, en breiden ze het uit met hun eigen transcripties.

Pieter heeft ook een grote passie voor liedrepertoire. Hiervoor kreeg hij lessen en masterclasses van onder anderen Elly Ameling, Malcolm Martineau, Gerold Huber, Roberta Alexander, Pierre Mak en Hanna Shybayeva. Hij werkt ook als piano coach aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en als pianist bij de Dutch National Opera Academy.

Carré
Elisa en Pieter hebben eerder samen opgetreden in Carré, op het Internationaal Lied Festival Zeist en bij Stichting Recital in Koog aan de Zaan.