do. 18 jul. 2024 - 19:30 - zo. 28 jul. 2024

De Toekomst van Schokland

Compagnie Dakar

Na het grote succes van de ‘De Kersentuin op Schokland’, komt Compagnie Dakar deze zomer weer terug met een nieuwe theatrale voorstelling op het voormalig eiland. Laat je meenemen op een reis door verleden, heden en toekomst van Schokland.

De toekomst van Schokland

De theatervoorstelling ‘De Toekomst van Schokland’ laat de tijden door elkaar lopen; het historische vertrek van de laatste bewoners, de strijd van vier generaties boeren om te overleven en het schrikbarende toekomstvisioen van een hernieuwd eiland. Waarom hechten we zo aan dit moerassige stuk laagland dat onder voortdurende druk staat van het wassende water – en wat zegt dit over onze eigen strijd – om ook toekomstige generaties een veilige en gelukkige toekomst te kunnen geven?

In De Toekomst van Schokland maakt de bezoeker een theatrale wandeling rondom de voormalige haven van het eiland. De voorstelling is een tweede in een serie van jaarlijks terugkerende zomer locatievoorstellingen in de omgeving van Schokland. De makers willen graag een nieuwe plek veroveren voor locatietheater met een sterke band met de omgeving en een landelijke uitstraling. In de voorstelling spelen, naast professionele acteurs, 15 jonge talenten mee uit de omgeving. 4 generaties!

Praktische informatie

Data: 18 juli, 19 juli, 20 juli, 21 juli en 25 juli, 26 juli, 27 juli en 28 juli.

Starttijd: 19:30 uur

Lengte van de voorstelling: 120 minuten

De voorstelling is een wandeling rondom de haven. Ben je slecht ter been dan raden wij deze voorstelling niet aan. Helaas is de voorstelling niet rolstoeltoegankelijk.

Parkeren: parkeren kan rondom de oude haven. Verkeersregelaars wijzen je de weg. Wil je dineren bij Restaurant Schokland dan kun je parkeren bij Museum Schokland. Er rijdt een pendeldienst.

Vooraf dineren bij Restaurant Schokland
Hoe leuk is het om vooraf te dineren met de zekerheid dat je op tijd klaar bent om te genieten van de voorstelling. Restaurant Schokland biedt speciaal voor deze voorstellingen een arrangement aan. Reserveren of info kan je opvragen via info@restaurantschokland.nl of bel naar 0527-253327.