vr. 26 mei. 2023 - 21:00

De Beurz: Lefthand Freddy & Flavium

POPMuziek

Geniet weer van een spetterende avond in onze reeks De Beurz. Deze keer staan een aantal gerenommeerde vaderlandse bluesgiganten op ons podium.

Flavium

De Flavium Bluesband speel al decennia lang met veel energie en liefde voor de blues en veroverde in de loop van zijn bestaan een prominente plaats in de nationale en internationale blueswereld. Tijdens talloze optredens en tournees in binnen- en buitenland maakte de band zijn live-reputatie meer dan waar.

Flavium debuteerde met het album “Bad Luck” en in de jaren daarna volgden nog twaalf lp’s, vier cd’s en diverse singles, waarvan “Nightlife” en “Nobody knows you when you’re down and out” de bekendste zijn.

In 2015 werd Flavium toegelaten tot de “Dutch Blues Hall of Fame” van de Dutch Blues Foundation, opgericht door Johan Derksen. Begin 2022 wijzigde de bezetting van de band door het vertrek van Anne Geert Bonder en de komst van gitarist Rob Goedkoop, die al eerder deel uitmaakte van de band, waardoor een nieuwe blueskleur aan de sound van de band is toegevoegd, onder meer door fraai eigen werk. Spetterende solo’s, oorstrelende blue(s) notes, zeer fanatieke treinblues.

Lefthand Freddy

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lof uitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde door de jaren heen o.a op het Leberkusener Jazzfestival(Dtsl), het Gloucester Bluesfestival (GB) , het Nuit de Blues(FR), het Sziget Festival (Hongarije)en in de Londense 100 club.In 2015 werd de laatste cd SOUL STRINGS uitgebracht. Enkele recensie citaten: een meesterwerk, Eén van de beste cd’s van 2014, elf juweeltjes aan eigen nummers, een must voor andere gitaristen in Nederland…

Het betreft een staconcert in de Beurszaal, maar er zijn wel enkele stoelen beschikbaar.

Weergaloze band,wat een spelvreugde:een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek! Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist Bluesmagazine