vr. 11 nov. 2022 - 21:30

De Beurz: Kentucky Snake Oil

POPMuziek

Rachel Croft
De Engelse Rachel Croft groeide op met haar wortels diep in de Folk muziek. Ze leerde zichzelf gitaar spelen en was als ‘Busker’ een bekend beeld in de straten van York, waar haar eigen stijl en fantastische stem diepe indruk maakten.

Rachel ontwikkelde zich steeds meer als songwriter. Dit resulteerde in haar single “Only Dreams” in 2017, die te horen was bij BBC Radio 6 en te zien op Tom Robinson’s ‘Fresh On the Net’. Haar debuutalbum, ‘Hours Awake’ kwam uit kwam in 2019. De uitverkochte albumlancering in The Crescent in York was de start wan haar tournees door heel Europa. Haar singles “I said Wait” (2019), “We Are” (2020) en “Deep Water” (2020) laten een groei horen, van haar krachtige stem, elektrische gitaren en gelaagde harmonieën.
Rachel heeft een aanzienlijke aanhang opgebouwd op sociale platforms met 160K+ plays op haar YouTube kanaal.

Kentucky Snake Oil
Met fiddle, banjo, contrabas, gitaar en meerstemmige zang brengt Kentucky Snake Oil een mix van Bluegrass, Country en Americana. Swingende traditionals waar je niet stil bij kunt blijven zitten worden afgewisseld met sfeervolle nummers die beelden oproepen van klassieke westerns. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons en trekt daarmee volle zalen.

Rachel Croft – zang, gitaar
Mario Kramer – zang, gitaar
Sebastian L. Meijer – fiddle, zang
Wander van Duin – banjo, dobro, zang
Douwe Dijkstra – contrabas