zo. 20 okt. 2024 - 15:00

Apollo Ensemble

Haydn & Mozart – Tageszeiten Symfonieën en Vioolconcert Gastprogrammering, Klassiek

Het Apollo Ensemble brengt muziek telkens tot leven alsof het voor het eerst klinkt. Met een intense interactie tussen musici en publiek maakt elke uitvoering een unieke belevenis, van Monteverdi tot Stravinsky. Ze spelen op authentieke instrumenten die de ziel van de composities onthullen.

Concerten van het Apollo Ensemble zijn een wisselwerking van spanning en ontspanning, waarbij het publiek altijd op het puntje van de stoel zit. Hun optredens laten een blijvende indruk achter.

Ze zijn de drijvende kracht achter het Via Musica Festival in Flevoland en werken samen met scholen en gemeenschappen door het hele land. Het Apollo Ensemble is meer dan een muziekgezelschap; het is een gemeenschap van vrienden die muziek zien als een levenskracht.

Haydn & Mozart – Tageszeiten Symfonieën en Vioolconcert

Wie kent het niet, De vier jaargetijden van Vivaldi, waarin hij je met zijn muziek de temperatuur, wind en neerslag van het jaargetijde laat voelen. Een andere grootmeester, Joseph Haydn, raakte  hierdoor misschien wel geïnspireerd. In zijn Tageszeiten Symfonieën hoor je duidelijk of het ochtend, middag of avond is. In deze eerste opdracht van zijn nieuwe baas Graaf Esterházy moest hij gelijk laten zien wat hij als componist in zijn mars had en buitte daarvoor de virtuositeit van de topmusici, zowel de strijkers als de blazers, van Esterházy volledig uit!

Een ander virtuoos was de violist Gaetano Brunetti. 24 Jaar na Haydn schreef Mozart, op 19-jarige leeftijd, voor hem zijn vioolconcert no 3 in G. Het thema leende hij van zijn eigen opera “Il ré pastore” waarvan de inkt nog maar net droog was. Dit charmante concert straalt de levensvreugde en energie uit van de Mozart die de wereld met zijn muziek zou gaan veroveren.

David Rabinovich – artistiek leider “Sinds 2001 werk ik met het Apollo Ensemble. Het voelt als een voorrecht om met zulke geweldige musici en vrienden samen te werken. In 23 jaar heb ik veel geleerd, vooral van mijn collega’s. Het echte leerproces begint pas als je verantwoordelijkheid draagt en echt in de muziek duikt.”

Beleef de magie van het Apollo Ensemble en laat je meevoeren door muziek die je hart raakt en je ziel verrijkt.