za. 28 sep. 2024 - 13:30

Anansi

Sterker dan Olifant Jeugd & Familie

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit.
Met een ingenieus decor en sprankelende muziek word je het verhaal ingezogen. Het decor verandert van olifant naar walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze een bananenimperium probeert te beginnen. Maar of dat hem lukt…?

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham.

Theater voor iedereen

Wij bieden vanaf theaterseizoen 2024-2025 samen met de theaters in Regio Zwolle voor kinderen vrije toegang aan bij een aantal kindervoorstellingen. Ook voor deze voorstelling kunnen hebben kinderen vrije toegang. Hierbij willen wij een theaterbezoek ook voor gezinnen met minder financiële ruimte mogelijk maken. Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met kunst en cultuur. Het geeft ontspanning, een stukje geluk en een blijvende liefde voor de podiumkunsten. In een tijd waarin de prijzen alsmaar stijgen, is dat helaas niet vanzelfsprekend.

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de Rabobank.