Ons nieuwsoverzicht

 • Van Huis Uit met Ed Struijlaart

  Aanstaande zaterdag gaat Ed Struijlaart live bij ons op Facebook! Alvast een voorproefje op het concert van 27 SEP 2020. Het optreden op 30 MEI is gratis, maar mocht je het leuk vinden wat je hoort, dan kan er een donatie gedaan worden in Ed’s virtuele gitaarkoffer. ‘Betaal wat je het waard vindt' is het principe. Op deze manier wordt de muzikant toch gesteund in deze lastige tijden! Doneren kan via: http://bunq.me/edmusic. We starten om 20.30 uur: https://www.facebook.com/theater.tVoorhuys/ Veel luisterplezier!   

 • Update 20 mei 2020 i.v.m. corona

  Beste gast, We hebben in spanning gewacht op de persconferentie van Mark Rutte, op dinsdag 19 mei, waarin hij de besluiten over onze culturele activiteiten bekendmaakte. Uiteraard zijn we erg blij dat de coronamaatregelen worden versoepeld en dat we met ingang van 1 juni een deel van onze activiteiten fasegewijs kunnen hervatten. We vinden het belangrijk om veilig te starten en hebben dit goed voorbereid. Zorgvuldigheid en veiligheid staan voorop! We hebben voor al onze locaties protocollen beschikbaar. We gaan vanaf 1 juni met de volgende activiteiten starten: Theater ’t Voorhuys:
  Vanaf 1 juni mogen we in Theater ’t Voorhuys kleinschalige activiteiten organiseren, met maximaal 30 bezoekers en vanaf 1 juli met 100 bezoekers. We starten donderdagavond 18 juni met “Klapstoelcabaret”. Een bijzonder optreden op het loading dock van het theater, waarbij het publiek buiten zit. Ons vaste publiek ontvangt hierover binnenkort meer informatie en de mogelijkheid om een plekje te reserveren! Woensdag 1 juli organiseren we onze eerste “coronaproof” voorstelling. Wat staat er op het programma voor deze avond? Dat is nog een verrassing! Hou onze website en socials in de gaten! Artiesten staan te popelen om weer op te treden. Nu het culturele leven zo goed als stil ligt, hebben zij geen inkomsten meer. Muzikant Ed Struijlaart bedacht een manier om toch op te kunnen treden: live vanuit zijn studio komt hij bij jou de woonkamer binnen middels een live stream. Deze stream wordt exclusief aangeboden door Theater ’t Voorhuys. Een gratis optreden, maar mocht je genieten van zijn optreden, dan kan er een donatie worden gedaan in Ed’s virtuele gitaarkoffer. “Betaal wat je het waard vindt” is het principe. Het optreden vindt plaats op zaterdag 30 mei om 20.30 uur via https://www.facebook.com/theater.tVoorhuys/ Wij willen iedereen hartelijk danken voor het geduld in de afwikkeling rondom de afgelaste voorstellingen. Wij zijn nog steeds druk bezig met het zoeken naar vervangende datums. Voor 1 juli 2020 hopen wij iedereen die tickets gekocht heeft een passende oplossing te kunnen bieden in de vorm van een nieuwe datum, een tegoedbon of restitutie. Daarover zullen wij iedereen persoonlijk berichten. Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst en Eut de Kunst Urk
  Vanaf 1 juni gaan we een deel van de lessen fasegewijs hervatten. Het gaat in eerste instantie om de individuele muzieklessen. Dit geldt voor alle instrumenten. En daarnaast hervatten we de lessen van twee kleinschalige beeldende cursussen. Cursisten die weer fysiek les kunnen krijgen, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht van hun docent. De naschoolse (muziek)lessen in de kindcentra en op de basisscholen in de Noordoostpolder worden nog niet hervat, deze zullen voorlopig online doorgaan. Onze cultuureducatie-activiteiten op scholen zullen voorlopig nog geen doorgang vinden. We blijven in overleg met de scholen en schoolbesturen hierover. Kunstuitleen Emmeloord:
  Kunstuitleen Emmeloord gaat vanaf vrijdag 5 juni open op afspraak, voorlopig alleen op de vrijdagen en zaterdagen. Leden van de kunstuitleen ontvangen bericht hierover. Museum Schokland:
  Museum Schokland gaat dinsdag 2 juni weer open. Om een veilig museumbezoek te kunnen bieden, zullen we het aantal bezoekers dat zich tegelijkertijd op het museumterrein bevindt beperken. Dit betekent dat we gaan werken met tijdsblokken. Mensen die het museum willen bezoeken, bestellen voorafgaande aan het bezoek een online ticket. Het is tevens mogelijk om telefonisch een ticket te bestellen. Dit kan vanaf maandag 25 mei tot en met zaterdag 30 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf 2 juni is reserveren dagelijks mogelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over museumbezoek is te vinden op de website van Museum Schokland. De jubileumexpositie van Paul Dikker in de Pastorie is verlengd tot en met 25 oktober 2020. En vanaf juli zal Pat van Boeckel, i.s.m. Museum Schokland, een kunst- en poëzie- en wandelroute op Schokland organiseren. Hij heeft verschillende kunstenaars gevraagd werk te maken bij het thema ‘Eb’ en speelt daarmee direct in op het ‘laagtij’ waar we in cultuur, samenleving en economie ons toe moeten gaan verhouden. Het wordt een unieke eenmalige, openluchtexpositie met zo’n 10 kunstwerken op en rond het museumterrein die de hele zomer bezocht kan worden. Meer informatie hierover volgt spoedig! Protocollen raadplegen?
  De veiligheidsprotocollen met betrekking tot fysieke (muziek en beeldende)lessen, het bezoeken van een theatervoorstelling, museumbezoek, hygiënemaatregelen, de routing in onze gebouwen en andere zaken die bijdragen aan een veilige situatie voor onze cursisten en bezoekers zijn binnenkort te lezen op de sites van onze locaties. Meer weten?
  Heb je voor 1 juni vragen? Stel ze gerust via info@cultuurbedrijfnop.nl, kunstuitleen@cultuurbedrijfnop.nl, info@theater-voorhuys.nl of info@museumschokland.nl. Wij hopen jullie gezond en wel weer terug te zien! Marcel Jansen
  directeur/bestuurder    

 • Achtstegroepers eindmusical presenteren via livestream in Theater ’t Voorhuys!

  Theater ‘t Voorhuys stelt in juni het podium van de grote Theaterzaal kosteloos ter beschikking aan alle basisscholen in de gemeente Noordoostpolder en Urk, zodat de kinderen van groep 8 de traditionele eindmusical kunnen uitvoeren in een heus theater. Natuurlijk zal dit allemaal plaatsvinden volgens de nu geldende normen en regels vanuit het RIVM en de Nederlandse overheid, er zal dan ook (conform de actuele richtlijnen) geen publiek bij aanwezig zijn. Schitteren op een echt podium, mooi uitgelicht en in een heus theater. De kinderen voeren de musical in Theater ’t Voorhuys uit, terwijl medescholieren, ouders, familie en vrienden kunnen meekijken via een (live)stream. ‘t Voorhuys vraagt de scholen en kijkers van de (live)stream om een vrijwillige donatie om de te maken kosten voor de technische ondersteuning en het pand te dekken. “We stellen ons podium in deze rare tijd graag ter beschikking aan de achtstegroepers, zodat zij toch nog de musical kunnen spelen waar ze zo hard voor geoefend hebben”, zegt Marcel Jansen, directeur van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. “We hopen dat de kinderen én ouders, familie en vrienden op die manier toch op een goede manier afscheid kunnen nemen van hun basisschool.” Voor de kosten van de livestream wordt een vergoeding gevraagd, dit wordt namelijk door het theater uitbesteed. Meedoen?
  Theater ‘t Voorhuys roept geïnteresseerde scholen op om zich te melden via een mail naar L.Bierma@cultuurbedrijfnop.nl In samenwerking met de scholen zal het plan verder uitgewerkt worden om dit te kunnen realiseren.  

 • Veelgestelde vragen

 • Update 6 april 2020 i.v.m. corona

  Beste mensen, Wij hopen dat het met jullie goed gaat. Het is een heftige tijd. Voor jullie, voor je naasten en ook voor ons. Alle locaties van Cultuurbedrijf Noordoostpolder zijn gesloten en we proberen er thuis het beste van te maken. Sommige collega’s kunnen thuis werken, maar anderen niet omdat hun werk gebonden is aan jullie komst. Deze situatie valt niet mee, maar uiteraard blijven wij thuis voor onze en jullie gezondheid. Aansluitend op de nieuwe maatregelen die de overheid op 31 maart bekendmaakte, blijven alle locaties van Cultuurbedrijf Noordoostpolder zeker tot en met 28 april a.s. gesloten. Daarnaast blijven ook de maatregelen die tot 1 juni gelden gehandhaafd. Op 21 april verwachten we een volgende berichtgeving van de overheid en bekijken we hoe we verder gaan. Voor nu houden de maatregelen het volgende in: Het Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst en Eut de Kunst Urk blijven gesloten tot en met ten minste 3 mei, in verband met de meivakantie die aansluitend op de sluiting tot en met 28 april volgt. Presentaties, examens, concerten en evenementen in de vrije tijd die de komende tijd gepland staan, vinden in seizoen 2019-2020 geen doorgang meer. Binnenkort informeren we onze cursisten hoe we verder gaan met de cursussen en lessen. Veel individuele lessen zijn al online voortgezet. Ook zijn alle lessen en workshops in het onderwijs tot en met in elk geval 28 april a.s. afgelast. Voor cultuureducatieprojecten wordt gekeken naar inhaalmogelijkheden in juni of in het begin van het nieuwe schooljaar. Hier wordt na de bekendmaking van de maatregelen van de regering op 21 april verder contact over opgenomen met het onderwijs. Voor dringende vragen hierover kun je contact opnemen met Annette van Dongen, afdelingshoofd/programmeur Cultuureducatie en Amateurkunst, a.vandongen@cultuurbedrijfnop.nl. Kunstuitleen Emmeloord blijft gesloten tot en met ten minste 3 mei a.s. Theater ’t Voorhuys blijft gesloten tot en met ten minste 3 mei a.s. Voorstellingen die de komende tijd gepland staan, zullen in seizoen 2019-2020 geen doorgang meer vinden. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij onze bezoekers pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om voorstellingen naar een latere datum te verplaatsen. Zodra er meer duidelijk is, krijgen bezoekers persoonlijk bericht. Wij vragen nog enkele weken geduld. Museum Schokland blijft gesloten tot en met ten minste 28 april a.s. Evenementen die de komende tijd gepland staan zijn afgelast tot en met ten minste 31 mei. Hoewel onze fysieke deuren gesloten zijn, zijn er virtueel veel mogelijkheden om thuis van kunst te kunnen genieten of zelf kunstzinnig aan de slag te gaan. Via onze Facebookpagina’s delen wij tips. We zijn benieuwd naar jullie bezigheden om thuis creatief te blijven. Gebruik je #ThuismetCultuurbedrijfNOP om dit aan ons te laten zien?
  Wij hopen jullie gezond en wel weer terug te zien zodra het kan!
  Blijf gezond & tot snel! Marcel Jansen
  directeur/bestuurder

Actueel

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Cookies

Voor een optimale gebruikerservaring maken wij gebruik van cookies. Deze cookies worden gebruikt zodat wij onze website kunnen optimaliseren.

.

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.